Back
BUSINESS
LAVAZZA STORIES

ERINOMAISTA CO₂-PÄÄSTÖTEN KOMPENSAATIOLLA

Kahvikapselimme eivät voisi olla todella hyviä ilman, että huolehdimme niiden hiilijalanjäljestä ja ympäristöstä. Siksi tuotteemme on valmistettu vähentämään CO₂-päästöjä. Nyt ne ovat puhdasta erinomaisuutta.

Tästä päivästä lähtien kaikki Lavazza Blue -kahvikapselit ovat CO₂-päästökompensoituja. Lavazzan klassinen ja ainutlaatuinen kahvielämys, joka sisältää kaikki sekoitteidemme aromit ja maut, on nyt saatavilla erinomaisissa kapseleissa, jotka on kompensoitu CO₂-päästöistään.

Uudet Lavazzan CO₂-päästöt kompensoivat kapseleita

Hiilineutraaliutemme alkaa päästöjen vähentämisestä Lavazzan koko arvoketjussa. Vuonna 2020 aloitimme matkamme kompensoidaksemme suoria päästöjä ja saavuttaaksemme CO₂-päästöjen täyden vähentämisen ja kompensoinnin. Tämä on osa suurempaa sitoutumistamme kestävään kehitykseen nimeltä Blend for Better. Se sisältää monia hankkeita YK:n vuoden 2030 kestävän kehityksen tavoitteiden mukaisesti neljällä avainalueella: Ympäristöstä huolehtiminen, hyväntekeväisen kierteen käynnistäminen, Mahdollisuuksien luominen ja Muutoksen kasvattaminen.

LÖYDÄ LISÄÄ

Mitä se konkreettisesti tarkoittaa?

Hiilineutraaliutemme alkaa päästöjen vähentämisestä. Koska tiedämme, että kaikkia päästöjä ei voida vähentää kerralla, Lavazza käyttää hiilidioksidin kompensaatioita jäännöspäästöihin tukemalla erilaisia ​​hankkeita. Kompensoimme vuotuiset hiilidioksidipäästömme suhteessa myytyjen kapseleiden määrään. Vuodelta 2023 korvaussumma on: 

Blue coffee system kirjoittanut Lavazza


285,448,790 KM med bil

Genomsnittlig transport i en personbil. Genomsnittet tar hänsyn till förbränningsmotorer och elbilar, olika bilklasser, olika bilstorlekar och bränsletyper. För elbilen beaktas endast medelstor bil.


164,668 resor Paris-NY per passagerare

Resa på 5849,32 km med långdistansplan vid 80 % beläggning.


Paperia valmistettiin 27 326 152 riisiä

Paperipinoa varten oletetaan 500 A4-arkkia. 75 g/m2 neliöpaino, kevyesti päällystetty paperi, pakkausta ei huomioida.

Tuotteen elinkaari

Lavazza Blue-kapseleiden CO₂-päästöjen kompensoimiseksi tehtävät toiminnot kattavat tuotteen koko elinkaaren kahvin viljelystä sen elinkaaren loppuun asti kaikkiin tuotanto-, kuljetus- ja jätehuollon vaiheisiin.

alt
Kahvin tarjonta
Pakkaus
Pakkaus
Tuotanto
Tuotanto
Jakelu
Jakelu
Kulutus
Kulutus
Jätehuolto
Jätehuolto
Kahvin tarjonta
Kahvin tarjonta
Pakkaus
alt
Tuotanto
alt
Jakelu
alt
Kulutus
alt
Jätehuolto
alt

CO₂-neutraalius, olemme oikealla tiellä.

Lavazza on yksi maailman johtavista elintarviketeollisuuden toimijoista. Siksi on vain osa tehtäväämme tuottaa parasta laatukahviamme. Olisi järjetöntä olla pohtimatta, miten teemme tämän myös. 

Sitoumuksemme on tehdä parhaamme käyttääksemme kestäviä resursseja, varmistaaksemme kahvinviljelijöiden reilun työelämän ja tietysti vähentääksemme CO₂-päästöjä toimitusketjussamme. Tehdään tämä yhdessä!

 

Exempel av klimatkompensations projekt, utvalda av Lavazza Group

Brasilia

Envira Amazonas - Trooppisten metsien suojelu

Noin 60 km kaakkoon Feijón kaupungista Acressa, Envira Amazonia -hanke kulkee Jurupari-joen molemmin puolin Amazonissa, maa-alueella, jonka aiemmin omistavat liikemiehet Duarte Jose do Couto Neto ja Bento Ferraz Pacheco. Vuonna 2009 metsäalan asiantuntijoille myytiin 200 000 hehtaaria maata ja aloitettiin hanke alueen 39 300 hehtaarin metsän säilyttämiseksi, joka oli aiemmin varattu metsänhakkuutyöhön ja laitumeksi muuttamiseen. Hanke vähentää vuosittain keskimäärin 1 259 000 tCO2eq ja suojelee 39 300 hehtaaria trooppista sademetsää metsäkadolta.

Etiopia

Yedenin metsänsuojeluprojekti

Tämä REDD+-projekti sijaitsee Etiopian Balen ekoalueella, jossa on noin 500 000 hehtaaria korkeaa metsää, ja se on koti Afrikan suurimmalle alppimetsälle ja alueelle, jolla on korkea biologinen monimuotoisuus ja merkittävä ekologinen merkitys. Köyhyystaso alueen yhteisöissä on kuitenkin korkea, mikä on johtanut metsän hyödyntämiseen polttopuuna ja maatalouden laajentamiseen, sillä paikallisilla ihmisillä on historiallisesti ollut vapaa pääsy metsämaahan. Seurauksena on ollut nopea metsäkadot ja metsien tuhoutuminen. Tämä hanke toteuttaa osallistavan metsänhoidon viitekehyksen, joka auttaa paikallisia käyttäjiä ja viranomaisia ​​hallitsemaan yhdessä metsän vastuut ja edut. He saavat taloudellisia kannustimia hiilihyvitysten myynnistä metsien häviämisen välttämiseksi.

Chile

Chile run of river

Chacayes Community Funds -hanke pyörii Chilen Cachapoalin laaksossa sijaitsevan voimalaitoksen ympärillä. Hanke käynnistettiin vuonna 2011 ja sillä on ollut tärkeä rooli maan kasvavaan sähkön kysyntään vastaamisessa sekä hiilidioksidipäästöjen vähentämisessä, mikä on osaltaan edistänyt talouskasvua ja paikallisyhteisöjen kestävää kehitystä. Esimerkiksi yli 200 henkilöä on koulutettu ja 80 on työllistynyt viimeisen kahden vuoden aikana.

Brasilia

Teles Piresin vesivoimalaitosprojektitoiminta

Hanke koostuu Teles Piresin vesivoimalaitoksen toteutuksesta, joka on yksi Brasilian tehokkaimmista ja joka pystyy toimittamaan energiaa noin 13,5 miljoonalle asukkaalle. Sen ympärille on myös kehitetty yhteensä 44 sosio-ympäristöohjelmaa, mukaan lukien ympäristökasvatus-, metsien kunnostus- ja maaperänsuojeluhankkeet. Lisäksi 12 ohjelmaa on kehitetty yksinomaan alueen alkuperäiskansojen suojelemiseksi.

Brasilia

Santa Claran tuulivoimala

Hanke koostuu seitsemän uuden tuulivoimalaitoksen toteuttamisesta ja käytöstä. Hanketoiminta edistää isäntämaan kestävää kehitystä edistämällä paikallista ympäristön kestävyyttä ja työpaikkojen luomista sekä edistää teknistä oppimista ja kehitystä.

Honduras

Cerro de Hulan tuuliprojekti

Hanke on ensimmäinen tuulipuisto, joka liitetään Hondurasin kansalliseen verkkoon. Se edistää Hondurasin kestävää kehitystä, vähentää kasvihuonekaasupäästöjä ja fossiilisten polttoaineiden tuontia. Paikallisilla investoinneilla se parantaa alueen taloutta ja luo uusia työpaikkoja. Kasvavien energiatarpeiden tyydyttäminen ja siirtyminen pois fossiilisten polttoaineiden tuotannosta osoittavat, kuinka puhtaat energiateknologiat ovat monistettavissa.

Meksiko

Oaxacan tuuliprojekti

Päästöt korvataan tässä hankkeessa meksikolaisilla Oaxacan tuulivoimaloilla tuotetulla puhtaalla sähköllä. Ne tuottavat puhdasta energiaa noin 700 000 meksikolaiseen kotiin, mikä tarkoittaa 670 000 tonnin hiilidioksidiekvivalentin vuosittaista vähennystä ilmakehään. Sitä voidaan pitää 33,5 miljoonan puun metsän suorittamana hiilidioksidin sitomisena. Oaxacassa on tähän mennessä investoitu yli 500 000 euroa yli 12 000 ihmisen elämänlaadun parantamiseen.

alt
Lavazza
alt
Ilmastonsuojelu
alt
Ympäristön kestävyys
alt
Kestävyys suunnittelun kautta
Resurssien vastuullinen käyttö
Lavazza
Climate protection

Kahvia yrityksellesi

Tutustu kahvisekoituksiimme baristalle ja jaa unohtumaton kokemus asiakkaidesi kanssa.

Löydä lisää

Asiakaspalvelu

Tarvitsetko apua? Tutustu usein kysyttyihin kysymyksiin tai ota meihin yhteyttä.

LUIGI LAVAZZA SPA

Via Bologna 32,
10152, Torino, IT